Šimić: Povjerenstvo za Agrokor mora se baviti i devedesetima

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je novinarima da su vrlo blizu dogovora sa SDP-om o izboru ustavnih sudaca i članova istražnog povjerenstva za Agrokor, ali s obzirom na to da dogovor još nije definiran, o tome u srijedu neće biti glasovanja u Saboru, nego se ono planira za petak. Jesu li vladajući i oporba postigli dogovor o istražnom povjerenstvu za Agrokor, čime će se ono baviti i tko će u njemu raditi - o tome je u Studiju 4 govorio predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić.

"Budući da smo treći klub po veličini u Saboru, potpuno je prirodno da imamo svojeg predstavnika u istražnom povjerenstvu za Agrokor i, koliko znam, imat ćemo ga. Naš stav se zna, podržavamo povjerenstvo, a o nesuglasicama između HDZ-a i SDP-a nemamo previše informacija", rekao je Miroslav Šimić. Smatra kako se povjerenstvo treba baviti duljim razdobljem razvoja Agrokora, pa čak i devedesetim godinama. "Mora se rasvijetliti kako je zbog pogrešaka u sustavu došlo do toga da je Agrokor lošim poslovanjem došao u situaciju da ugrožava hrvatsko gospodarstvo. Na samo povjerenstvo bit će pozvani mnogi ministri. Svi koji budu pozvani, imaju obavezu pojaviti se", dodao je. Smatra da je 'lex Agrokor' trebalo donijeti, ali ne zna ide li u dobrom smjeru sve ono što se nakon toga dogodilo. 

Šimić je komentirao optužbe Ivice Todorića na račun Bože Petrova. Potvrdio je da je Todorić bio na sastanku u Vladi i tražio novac. Na tom su sastanku bili premijer Plenković, Martina Dalić, Zdravko Marić i Božo Petrov. Prema prezentaciji na sastanku u Banskim dvorima, obveze Agrokora iznosile su 2,3 milijarde kuna u ovoj godini, a Todorić je tvrdio da ima 800 milijuna te tražio milijardu i pol kuna od Vlade.