Plenković: Čvrsto odvajam politiku od djelovanja policije i DORH-a

Premijer Andrej Plenković, odgovarajući na pitanja novinara nakon izlaganja na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo - poljoprivreda za 21. stoljeće", komentirao je izjave bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je rekao kako je on tražio uoči lokalnih izbora zaustavljanje istraga protiv Ivice Todorića.

Plenković je naglasio da je bio dovoljno jasan na otvorenim sjednicama Vlade. I kao političar i kao pravnik odvajam politiku stranke i izvršnu vlast od djelovanja policije, DORH-a i pravosuđa. Očekujem da istu percepciju uloge policije i DORH-a imaju oni koji su obnašali dužnost ministra unutarnjih poslova, a koji su u trenutku kad su ostali bez te dužnosti, pozivali narod na ulice, rekao je premijer. Upravo u tome vidi da kod nekih nema percepcije potpune neovisnosti rada policijskih tijela. Moja poruka je jasna, konstantna, neovisno o kome je riječ, dodao je Plenković.
Na pitanje hoće li tužiti Orepića, rekao je kako bi to mogao raditi svaki dan. Kad sam se odlučio baviti javnim poslom, onda ću to trpjeti na svojim leđima, rekao je Plenković.