Marić bez komentara o navodnom skrivenom dugu Agrokora

Ministar financija Zdravko Marić nije želio komentirati medijske napise prema kojima je Agrokor u svojim bilancama skrio tri milijarde kuna duga.

Na pitanje novinara je li znao za taj dug, Marić je na margini konferencije  "Hrvatska kakvu trebamo - poljoprivreda za 21. stoljeće", koju organizira portal Agrobiz, odgovorio da ne sudjeluje u aktualnim procesima i aktivnostima vezanim uz Agrokor te da ne može komentirati te napise niti išta vezano za revidirana financijska izvješća za prošlu godinu.

"Što se tiče godina prije toga i poglavito dijela koji se odnosi na razdoblje kada sam ja bio zaposlenik Agrokora, kao što sam nekoliko puta napomenuo, u mom djelokrugu odgovornosti nije bila izrada financijskih izvješća, tako da niti mogu niti bih išta mogao oko toga komentirati", rekao je Marić.

Upitan očekuje li, s obzirom na to da je bio zaposlenik Agrokora, poziv na svjedočenje u eventualnim sudskim postupcima, odgovorio je kako ne bi ulazio u prejudiciranje bilo kakvih sljedećih koraka. "Državni sam dužnosnik, građanin Republike Hrvatske i odgovorno obnašam svoju dužnost pa će tako biti i u tome, međutim ne bih ništa spekulirao ili ulazio u detalje sljedećih koraka", rekao je Marić.

Današnji dnevni tisak donosi da je u kontroli Agrokorova poslovanja pronađeno tri milijarde kuna vrijednih računa koji se odnose na troškove i obveze koncerna između 2010. i 2015. godine, koji nisu bili knjiženi u financijskim izvješćima i bilancama, što je Agrokoru omogućilo prikazivanje veće dobiti od stvarne, od čega je najviše koristi imala tvrtka Adria Group Holding iz Niozemske. Ta tvrtka ima 95 posto dionica Agrokora, a vlasnik joj je tvrtka Agrokor projekti u vlasništvu Ivice Todorića.