Cvitan: Slučaj Agrokor dobro napreduje, istražno povjerenstvo neće smetati

U Hrvatskom saboru slučaj Agrokor komentirao je i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan. Istaknuo je kako slučaj ide dobro te da se očekuje revizorsko izvješće iz Agrokora.

Također je rekao da je DORH angažirao sve potrebne stručnjake, za što im neće biti potrebna dodatna sredstva. 

Cvitan je rekao i kako smatra da osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor neće ometati rad DORH-a. Mislim da me neće ometati, ono će se baviti nekim drugim aspektima dok se mi bavimo samo činjenicama u odnosu na utvrđivanje moguće kaznenopravne odgovornosti dionika svih ovih događaja. Izjavio je to glavni državni odvjetnik sjednice saborskog Odbora za pravosuđe, na kojoj je podnio izvješće o radu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske za 2016. godinu.

Ustvrdio je i kako ne zna što će donijeti revizorsko izvješće za Agrokor, čije objavljivanje se očekuje u četvrtak, ali da je u svakom slučaju ono bitno za procjenu svih okolnosti slučaja. Izvidi su u tijeku i kada izvidi budu dovršeni tada će se donijeti državnoodvjetnička meritorna odluka, rekao je.

Cvitan je dodao je da slučaj dobro napreduje i da se DORH s tim predmetom može nositi, istaknuvši da je za slučaj Agrokor nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje ga vodi prema zakonu.
DORH je angažirao i sve potrebne stručnjake, a bit će i dovoljno sredstva za provedbu istrage, kazao je Cvitan . Vlada je naime u svibnju DORH-u iz proračunskih zaliha odobrila 5 milijuna kuna za podmirenje troškova vezanih uz utvrđivanje mogućih nepravilnosti u Agrokoru.

Na pitanje postupa li DORH po anonimnoj prijavi protiv ministrice gospodarstva Martine Dalić i vladinog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, Cvitan je odgovorio da DORH postupa po svim prijavama kao i u svim drugim predmetima.