Za nekoliko tjedana počinju pripreme za uvođenje eura

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualna zbivanja. Govorio je o sastanku Europskoga vijeća u Talinnu posvećenom digitalnoj agendi. Poručio je kako Hrvatska u tom aspektu jako dobro stoji. "Zanimljivo je da smo, primjerice u zdravstvu - izrazito dobri. Naš koncept e-zdravstvo je jedan od najnaprednijih", rekao je.

Kazao je i kako EK iznimno cijeni napore koje Hrvatska čini u cilju ulaska u Schengen. Naša je ambicija da to ostvarimo do prvog semestra 2019., kad ćemo biti spremni za političku odluku o tome. Najavio je i kako će Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva i HNB za nekoliko tjedana pokrenuti proces koji će voditi do preuzimanja eura za nekoliko godina. "Do europskih izbora 2019. godine očekujem jedan razumno ambiciozan pristup europskom projektu", poručio je Andrej Plenković.

Pregledani e-mailovi Martine Dalić - nije bilo prijetnji Todoriću

Naglasio je kako Vlada ne utječe na rad DORH-a, policije ili pravosuđa te kako  ministrica Martina Dalić nije prijetila ni vlasniku ni članovima Uprave Agrokora. "Glavni cilj Vlade je očuvanje stabilnosti hrvatskoga gospodarstva i financijskoga sustava. Sve što radimo, radimo vrlo odgovorno i isključivo u javnom interesu", rekao je.

Premijer je naglasio kako je važno dugoročno, zakonskim mjerama, omogućiti održivu poljoprivredu. Poručio je i kako očekuje da odgovarajuća stručna povjerenstva temeljito analiziraju pristigle ponude u vezi s nabavom borbenih zrakoplova.