Dalić tražila pregled: Nije bilo prijetnji - Grmoja: Sad malo više vjerujem Todoriću

Vlada je priopćila da su ovlaštena državna tijela, na zahtjev potpredsjednice Vlade Martine Dalić, pregledala sve njezine službene poslužitelje i korisničke račune, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga, nakon čega su izvijestila da nisu pronašla poruke koje bi upućivale na prijetnje Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora.

Dalić je zahtjev za pretragu od premijera zatražila 30. rujna. Ovlaštena državna tijela izvijestila su da nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora. Vlada Republike Hrvatske osuđuje korištenje neistinitih informacija vlasnika Agrokora Ivice Todorića u napadima na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić kao i cijelu Vladu Republike Hrvatske.

Ivica Todorić objavio: Evo tko je i kako prijetio

"Meni je priopćenje smiješno, ne znam koje sve račune je ministrica Dalić dala i na koji način je to Vlada utvrdila. Ja nisam previše pažnje davao optužbama Ivice Todorića o prijetnjama, ali sad mi je cijela situacija sumnjiva. Ne znam zašto je Vlada reagirala na ovako smiješan način. Čak malo više vjerujem Todoriću iako mu većinu toga ne vjerujem", izjavio je Mostov Nikola Grmoja novinarima u Saboru. Dodao je kako se više bavio istupima ministra Zdravka Marića koji ne želi demantirati da je 3. ožujka išao k Todoriću i bježi od novinara. "Nakon ovog priopćenja ne znam mogu li vjerovati ministrici Dalić", kazao je.

O tome je na sjednici Vlade govorio i premijer Andrej Plenković. Izjavio je kako Vlada ne utječe na rad DORH-a, policije ili pravosuđa te kako ministrica Martina Dalić nije prijetila ni vlasniku ni članovima Uprave Agrokora. "Glavni cilj Vlade je očuvanje stabilnosti hrvatskoga gospodarstva i financijskoga sustava. Sve što radimo, radimo vrlo odgovorno i isključivo u javnom interesu", rekao je.