Kaznena prijava protiv Tomaševića zbog obiteljskog nasilja

Zbog obiteljskog nasilja policija je podignula kaznenu prijavu protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića. Za obiteljsko nasilje prijavila ga je supruga. Policija je Tomaševiću i zabranila približavanje supruzi u trajanju od osam dana. Zaplijenjena mu je puška, za koju ima oružni list, i pištolj koji je neovlašteno posjedovao.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojega se sumnjiči da se 2. listopada 2017. godine, u večernjim satima, nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. st. 2. Kaznenog zakona te optužni prijedlog iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također mu je oduzeta puška za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju. Napominjemo da je policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana, piše u priopćenju.

Plenković potvrdio da je dobio e-mail - SDP traži Tomaševićevu ostavku

Mara Tomašević koja je supruga, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, prijavila zbog obiteljskog nasilja, za HRT je progovorila o cijelom slučaju. Tvrdi da je verbalno i fizičko nasilje trpjela dvije godine. A umjesto suosjećanja, kaže, doživjela je osudu najbližih. Podsjetimo, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pretukao je ženu u ponedjeljak. Sinoć se oglasio priopćenjem u kojemu tvrdi da je nije ni taknuo.