Mirtl: Svi su se trgali za Todorića da im da nešto, a sad ga napadaju

Bruno Mirtl, bivši član Liberalne stranke, izjavio je za HRT da je nekada vodio fond unutar kojeg su se prikupljala sredstva za stranku, te da mu je jedan saborski zastupnik LS-a iz Osijeka kazao da ode u Agrokor po novac koji će mu dati Ivica Todorić. Dao mi je 50.000 kuna. Odnio sam to u stranku tadašnjem tajniku, jednom generalu, i on je to drugi dan stavio na banku, kazao je Mirtl.  

Na pitanje novinara je li osobno bio s Todorićem, Mirtl je to potvrdio. Nakon nekoliko uvodnih rečenica Todorić je rekao da su on, supruga i njegova djeca, koja su bila još mala, odvojili donaciju za Liberalnu stranku. Nisam u tom trenutku znao da se radi o 50.000 kuna jer nisam mogao ondje to brojiti pred njim, dodaje Mirtl.
Gospodin Todorić nije bio simpatizer nijedne stranke, vrlo je pragmatično funkcionirao. Njemu je u svakom dijelu Hrvatske nešto trebalo i Liberalna stranka je bila mala i imala je nekoliko gradonačelnika i dobro su došli. Velike stranke su dobivale šakom i kapom, ja to mislim. Nemam dokaz o tome, izjavio je Mirtl, bivši član Liberalne stranke. 

Ne bojim se posljedica, što mi mogu napraviti, kazao je. 

Na pitanje zašto se sada javlja, Mirtl je rekao kako smatra da su veliku ulogu u Todorićevu rastu imale političke stranke. Na neki način ga hoću obraniti. Svi smo kao ludi išli k njemu da bismo dobili nešto i da bi nam dao. Trgali su se za njega, bili bismo sretni kad nam je 15 dkg mortadele dao i to vam je, eto, to je razlog zašto sada. Sad svi napadaju Todorića, a svi su ga strašno voljeli, naglasio je.