Četiri Todorićeve objave na blogu

Ivica Todorić na svom blogu objavio je danas četiri teksta - "Hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl", "Koji su učinci LEX-a na operativno poslovanje i vrijednost Agrokor prehrambene industrije i Agrokor maloprodaje hrane", "Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu?" i "Pogled na konsolidiranu bilancu Agrokor grupe izdanu od izvanredne Uprave".

U prezentaciji pod naslovom "Hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl" Todorić uspoređuje poziciju Konzuma i Schwartz grupe, odnosno Lidla i Kauflanda - na hrvatskom maloprodajnom tržištu. Tvrdi da je grupa u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma. Ističe da je u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici Konzum parirao najvećim europskim igračima u maloprodaji. Napominje da razvijenije države imaju još veći stupanj konsolidacije (npr. Migros u Švicarskoj ima tržišni udio od 33%) te da Hrvatska ima još prostora za dodatno okuprivnjivanje tržišta. 

U objavi "Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu?" Todorić piše da je Gordan Jandroković, nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi, kazao da će saborsko istražno povjerenstvo prestati s radom kada DORH pokrene istragu. No, novinarka TV Nove, koja je razgovarala s Jandrokovićem kaže da je Todorić čuo nešto sasvim drugo. Dok je Jandroković odgovarao na hipotetsko pitanje "što ako", Todorić je čuo "što kada'', navodi i objašnjava da je Jandroković rekao: Moje je mišljenje da ako krene istraga, povjerenstvo ne bi trebalo raditi jer će doći do preklapanja

U posljednjoj objavi, "Pogled na konsolidiranu bilancu Agrokor grupe izdanu od izvanredne Uprave", Todorić je iznio "neka nova zapažanja oko bilance". Između ostalog piše kako je "nevjerojatno da u osam mjeseci rada nitko iz Agrokorove Izvanredne uprave, pa ni sam revizor PwC nije nazvao njega kao tadašnjeg predsjednika uprave da obavi razgovor i prodiskutira neke, eventualno, otvorene stavke". Napisao je i kako su se izdana financijska izvješća  postavila "na način da se učini sve kako bi se kriminalizirala njegova uprava". Iz njihove silne želje sami čine manipulacije i teško krše zakon. Protiv tih ljudi podnijet ću kaznene prijave, prijeti Todorić.