Todorić: Bit ću dostupan DORH-u i saborskom povjerenstvu

Policija je već nekoliko sati u Kulmerovim dvorima, ali i stanovima nekoliko članova bivših uprava Agrokora. Na blogu je reagirao Ivica Todorić a za HTV izjavu je dao odvjetnik Ante Todorića.

Odvjetnik Rajko Čogurić izjavio je kako se istraga bazira na prijavi "prinudne Uprave Agrokora". Ne zna detalje. Više je riječ o procesu koji ima političku, a manje pravnu razinu. Potvrdio je kako Todorić nije u Hrvatskoj, kako je uredno odjavio svoje prebivalište, ali odazvat će se svakom pozivu hrvatskih institucija. 

Na ovu veliku akciju na svom blogu reagirao je i Ivica Todorić. Za njega je akcjia ipak neočekivana "jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog i pronevjerenog novca već bih bio u zatvoru. No to jednostavno nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti", poručuje Todorić.

Policija u Kulmerovim dvorima, ušla i u kuće Ivana Crnjca, Ljerke Puljić i Piruške Canjuge

"Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava. Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića, ministra Božinovića i gospođe Dalić koji obilno politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete. Niti uhićenja niti eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti", stoju u novom Todorićevu blogu.