Ni traga Todorićima; Devčić: Treba raspisati tjeralicu

U prvom današnjem letu iz Londona koji je na zagrebački aerodrom sletio u 11.34 nije stigao nitko od trojice Todorića. Sinovi Ante i Ivan moraju razgovarali s istražiteljima, a vlasnika Agrokora njihova oca Ivicu Todorića čeka istražni zatvor koji mu je određen jučer. Vlasnik Agrokora ima tri dana da se javi u Remetinec ili će protiv njega biti raspisan europski uhidbeni nalog, odnosno Interpolova tjeralica.

Neki mediji javljali su da se Ivica Todorić danas namjerava vratiti u Hrvatsku, no to zasad nije izgledno. Naime najveće pitanje sada je odakle piše Ivica Todorić jer nitko ne zna gdje je i hoće li se vratiti u Hrvatsku.  Povratak u zemlju najavio je njegov sin Ante Todorić i čeka se njegov dolazak. On sada može lagodno razgovarati s istražiteljima jer ne mora u istražni zatvor.

Odvjetnik Čogurić: Ante Todorić u Hrvatskoj do kraja tjedna

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić izjavio je da je, čim se odredi istražni zatvor na Županijskom državnom odvjetništvu, obveza  da se osigura prisutnost okrivljenika tijekom kaznenog postupka. Dodao je da bi tjeralica trebala biti raspisana u nacionalnim okvirima kako bi se okrivljeni u svakom trenutku, ako se zatekne u Hrvatskoj, mogao uhititi i provesti u zatvor u Remetincu. Također je rekao da se može aktivirati i europski uhidbeni nalog.
Iz Remetinca kasno sinoć pušteno je svih 12 uhićenih u slučaju Agrokor. Sudac istrage odbio je prijedlog tužiteljstva da im se odredi istražni zatvor. Od 15 osumnjičenika, istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.