Valpovo u strahu od lisica

Stanovnici Valpova su u strahu. Lisice su se toliko namnožile da ih umjesto dvije po hektaru ondje živi 20 puta više. Dolaze u dvorišta, na dječja igrališta, hodaju središtem grada, kolju kokoši.

Prije mjesec dana gospodin Milan čuo je uzbunu u kokošinjcu. Lisice su preskočile dva metra visoku ogradu i usmrtile 7 kokoši. A čak tri lije bile su u dvorištu gospođe Marine. Hrabre i lukave lisice strah su i trepet u cijelom naselju.

Stigle su i do središta grada. Jutros je jednu pronašao direktor veterinarske stanice koji ističe da su ovo gradske lisice. Dodaje i da su nalazi pokazali da pronađene lisice nemaju antitijela za bjesnoću pa postoji bojazan da se bjesnoća može proširiti.

Grad je zato u pomoć pozvao lovce. 

U narednom će periodu tako biti povećan lov na lisice, povećan odstrel, no to nije odmah vidljivo već tek na proljeće. Jedan od problema su napuštene kuće, 3, 4 u nizu o kojima nitko ne vodi brigu i to su lisice iskoristile i naselile se, objašnjava dogradonačelnica Valpova Ana Brajnović.

U svemu ovome dobra je vijest da unatrag 3 godine na tom području nije zabilježena nijedna bijesna lisica. A protiv njihove lukavosti, cjepivo, za sada, još nije izmišljeno.