Miljević: Todorić je kupio vrijeme za temeljitu obranu

Ivica Todorić ostaje u Velikoj Britaniji još sigurno najmanje šest mjeseci, do travnja kada je sud u Westminsteru zakazao slijedeće ročište. 100 000 funti jamčevine stajao ga je izlazak na slobodu nakon uhićenja, morao je predati putne isprave i do daljnjega nosi sigurnosnu narukvicu. Todorić poručuje: ovo je mala pobjeda, još ćete me čuti, još ću ja vas iznenaditi.

Odvjetnik Veljko Miljević u Temi dana je rekao kako Todorić doista ima razloga za zadovoljstvo. Današnje ročište rezultat je njegovih pomnih višemjesečnih priprema. Blogovi koje u Hrvatskoj nismo razumijeli ili smo na njih s prijezirom gledali dali su rezultata, rekao je Miljević. I njegov dobrovoljni odaziv na poziv londonske policije jedan je od značajnih faktora koji je utjecao da se ovo ročište završi tako kako je završio. 

Iako je danas u prvoj izjavi nakon informacije da je Todorić uhićen za HTV izjavio da je to tek početak procesa izručenja, Miljević je nemalo iznenađen što će prvo ročište biti održano tek 10. travnja. Zanimljiv mu je i podatak da se prvo ročište održava na dan kad je na snagu stupio Lex Agrokor.

Todorić je danas kupio dug period da se pripremi za obranu. Hrvatska se mora pripremiti kako bi dokazala da se ne radi o političkom već o pravnom procesu, istaknuo je Miljević.