Potpora turizmu; Lošinjanima država daruje dvije zgrade

Mali Lošinj dobit će od države dvije zapuštene zgrade kojima su Lošinjani već odredili bolju namjenu. Riječ je o objektima u kojima je bila carina i vojska. U jednu od tih zgrada uselit će se uredi državnih i javnih službi, a druga će postati Edukacijski centar o moru i to na veoma atraktivnoj lokaciji.

Zgrada carine u središtu Malog Lošinja nije u najboljem stanju pa će je Grad  Lošinj obnoviti kako bi mogla primiti urede državne uprave. Tu zgradu Ministarstvo državne imovine prepušta Lošinju bez naknade.

Druga je zgrada koju država poklanja Malom Lošinju bivši Dom JNA i nalazi se na prekrasnom mjestu u borovoj šumi nasuprot trajektnog pristaništa. Trebalo je nažalost proći dvadesetak godina da bi lokalna samouprava dobila taj objekt koji će biti prenamijenjen u edukacijski Centar za znanost o moru.

Ovakva izravna i neizravna ulaganja države trebala bi dodatno osnažiti gospodarstvo, ponajprije turizam na Lošinju koji je ove godine prvi puta nadmašio 300.000 dolazaka, a ukupne lanjske turističke rezultate u broju noćenja ostvario je već sredinom rujna ove godine.