U Samoboru u naletu automobila jedno dijete umrlo, drugo ozlijeđeno

Prometnu nesreću u kojoj je u subotu u Samoboru poginulo jedno dijete, a drugo lakše ozlijeđeno, izazvala je 73-godišnja vozačica zbog neprilagođene brzine, utvrdila je zagrebačka policija.Jedno dijete je poginulo, a drugo je teže ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodila u Samoboru, priopćili su iz policije.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo prouzročenja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, protiv vozačice policija je jučer Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijela kaznenu prijavu. Nakon noći provedene u policiji na kriminalističkoj obradi vozačica je, navodno, puštena da se brani sa slobode, a puštanje je usuglašeno i s nadležnim Državnim odvjetništvom, koje će protiv nje pokrenuti kazneni postupak. Također, zakon propisuje da se za osobe starije od 70 godina pritvor određuje samo iznimno.

Na obilježenom pješačkom prijelazu na Trgu kralja Tomislava 15 vozačica je osobnim automobilom naletjela na majku s dvoje djece koji su u tom trenutku prelazili cestu. Djeca su prevezena u bolnicu, gdje je zbog težine zadobivenih ozljeda jedno od njih umrlo.

Tako je dio crne statistike i ova tragedija - na našim prometnicama dosad je ove godine poginula 291 osoba, što je 7% više nego u istom razdoblju lani. Nažalost, cilj Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, da broj poginulih bude manji od 260, nije ostvaren.