Tema dana: Tehnološki noviteti osmišljeni i realizirani u Vukovaru

Aplikacija za komunikaciju među gostima u ugostiteljskim objektima, četkica za zube za djecu koja šalje podatke igrici na računalu ili pametnom mobitelu, programiranje robota. Ako ste pomislili da danas govorimo o nekom sajmu s tehnološkim novitetima prevarili ste se. Govorimo o idejama osmišljenim i realiziranim u Vukovaru.

Aplikacija za komunikacija među gostima u ugostiteljskim objektima

Radio sam u privatnoj klinici kao vozač krvih plazmi. Bio sam nezadovoljan uvjetima i životom u inozemstvu i želio sam se vratiti u svoj grad Vukovar. Smatram da je nekakav prvi pristup između ljudi socijalna tematika i socijalni problem koji ima dosta ljudi. Gledajući dečka kako ima problem s pristupom djevojci došao sam kako olakšati taj prvi pristup i napravio sam aplikaciju. U ugostiteljskom objektu koji koristi našu uslugu napravi se kratak profil i unutar tog ugostiteljskog objekta kominiciraju bez da si znaju ime i prezime i komuniciraju, rekao je poduzetnik Josip Vidić.

Pametna četkica za zube


Djeca imaju velikih problema s pranjem zubi. Neki ne peru uopće, neki ne peru dovoljno dugo. Napravio sam pametnu igračku koja se montira na bilo koju četkicu za zube i dok djeca četkaju zube kotroliraju igrucu koju gledaju na smarphoneu ili tabletu, rekao je poduzetnik Saša Salomon.

Škola Nikole Tesle u Vukovaru od trošne do najopremljenije škole u RH

Nije lako raditi, a da isti dan ili sutradan ne vidite rezultate svoga rezultata. Nismo mogli čekati više, okrenuli smo se sami sebi, svom radu. Vrijeme je pokazalo da smo dobro radili. Pisali smo projekte, provodili smo projekte, i europske projekte i projekte unutar Hrvatske, da što bolje opremimo školu i nastavu djeci učinimo zanimljivijom. Cilj robotike koju radimo je da djecu motiviramo na učenje, povežemo s novim tehnologijam, pokazati im da to oni mogu postići. Oni danas programiraju mobitele, internet stranice, male robitiće i kako vrijeme prolazi to su sve ozbiljniji programi, rekao je Zoran Konjević, nastavnik Tehničke škole Nikole Tesle.