Grmoja: Odgovornost Šeksa ide u prilog daljnjeg rada povjerenstva

Nikola Grmoja (Most), član Istražnog povjerenstva za Agrokor, objavio je na konferenciji za novinare novu "kompromitirajuću" dokumentaciju na račun Vladimira Šeksa, a u vezi sa slučajem Agrokor. Ti dokumenti pokazuju odgovornost Vladimira Šeksa i idu u prilog nužnosti nastavka rada istražnog povjerenstva za Agrokor.

Zar ne bi bilo potrebno zagrebati i doći do još ovakvih dokumenata. Ali  se čini da je velikh strah i otpor onih koji su dosad vladali. Zašto se tako panično želi ugasiti ovo povjerenstvo, rekao je među ostalim Grmoja. Kazao je i da je 1992. podignuta kaznena prijave HNB-a protiv Zagrebačke banke, zbog nenamjenskog trošenja novca. Dodao je i da je u to vrijeme državni tužitelj bio Vladimir Šeks.  

Predstavio je i ugovor za koji tvrdi da bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski nije govorio istinu Istražnom povjerenstvu za Agrokor.  Ovo se ne može nazvati nikako drugačije nego ratno profiterstvo, zaključio je Grmoja koji je kazao da je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u strahu da joj HDZ neće dati podršku za novi predsjednički mandat sada rekla da ju je povjerenstvo razočaralo. 

Grmoja je kazao da HDZ neće doći na istražno povjerenstvo za Agrokor, ali i najavio da će oporba i bez kvoruma ispitivati svjedoke.