Plenković najavio povećanje minimalca i odvojeno plaćanje prekovremenih

Na proglašenju su najboljih malih i srednjih poduzetnika te gospodarskog događaja i gospodarstvenika godine premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je ovo bila najizazovnija godina još od hrvatske neovisnosti, ali su Vladi poduzetnici ostali prioritet.

Najavio je nastavak provođenja strukturnih reformi i planove za jačanje fiskalne situacije i daljnje smanjenje javnog duga. Kazao je i da su u proračunu za iduću godinu sadržane i mjere usmjerene oporavku demografske situacije. 
 
Premijer Andrej Plenković poručio je kako je dogovoren 'paket' mjera koje predviđaju povećanje minimalne plaće i to na način da se prekovremeni rad ne računa u plaći nego povrh nje kako bi se izbjegla zloporaba. Dodao je da će paketom mjera biti zadovoljni i radnici i poslodavci.

Najavio je povećanje kvota za uvoz radnika u 2018. godini. Uz postojećih 9.000 dozvola najavio je dodatne 22.000, pa bi na godinu ukupno bila 31.000, čime bi se posebno pomoglo građevinarstvu, ugostiteljstvu, turizmu i brodogradnji.
Najavio je i dodatne mjere za one koji zapošljavaju jako puno zaposlenika u sezoni, pa tako, kako je rekao, neće biti poreza na troškove smještaja i prehrane.