Vlada uredbom povećala minimalnu plaću

Vlada je uredbom povećala minimalnu plaću za 5%, odnosno za 163 kune bruto (131 kunu neto), tako da će ona od iduće godine iznositi 42,9% prosječne plaće. Izmjenama Zakona o minimalnoj plaći predlaže se i da se rad nedjelom i blagdanom te prekovremeni rad isplaćuje povrh te minimalne plaće.

Kao kompenzacijsku mjeru poslodavcima Vlada predlaže da se na minimalnu plaću stopa zdravstvenog doprinosa smanji za 50% pa će tako njihova davanja na minimalnu plaću biti manja za 103,85 kune mjesečno. Uvjet za tu mjeru je da poslodavac minimalnu plaću isplaćuje najmanje 12 mjeseci.

U bruto iznosu minimalna plaća će se od iduće godine tako povećati s 3276 kuna na 3439,80 kuna, što je 2752 kune neto, a troškovi poslodavca smanjit će se s 3839,47 kuna na 3735,62 kuna.

Svjesni smo da je plaća i dalje mala i da nije dostatna za dostojan život i zato nam je upravo cilj da udjel minimalne plaće u prosječnoj povisimo na 50%. Kako bi to mogli ostvariti, prvenstveno moramo otvoriti radna mjesta u industrijama koja se bave proizvodnjom drva, kože, tekstila i metala, istaknuo je za vrijeme sjednice Vlade ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. 

Pored toga uveli smo i "osigurače" kako se to ne bi zlorabilo. Tu olakšicu će moći koristiti samo oni koji su isplatili minimalnu plaću u prosincu ove godine i 12 mjeseci prije, dodaje.

Izmjenom pravilnika o porezu na dohodak, koje će stupiti na snagu od početka iduće godine, rekao je ministar financija Zdravko Marić, Vlada pomaže poslodavcima u turističkom sektoru, pa će tako za stalne sezonske radnike biti neoporeziv trošak za topli obrok, smještaj i napitke.

Također, od početka iduće godine povisuje se i iznos neoporezivog dara u naravi s 400 na 600 kuna.

Nastojimo potaknuti veća primanja kod najugroženijih i posebno poslati poruku industrijama (tekstilna, metaloprerađivačka, drvna) gdje veći broj ljudi prima minimalnu plaću, rekao je premijer Andrej Plenković.

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić kazala je da su ove mjere  usmjerene i na korist radnika i na jačanje konkurentnosti poslodavaca.