Komemoracija za Franju Tuđmana

U Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Zagrebu održana je komemoracija za utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika RH dr. Franju Tuđmana. Okupili su se njegovi bivši suradnici i članovi HDZ-a koji su govorili o njegovoj ulozi u stvaranju neovisne Hrvatske.

"Dr. Franjo Tuđman bio je državnik, prepoznao je znakove vremena, ujedinio hrvatski narod s jasnom idejom nacionalne pomirdbe i mislim da mu na tome možemo biti zahvalni. Njegovo će djelo, kako vrijeme bude odmicalo biti još više cijenjeno, a njegove misli i doktrina biti integralni element u društvu", izjavio je premijer Andrej Plenković.

"Ono što razlikuje dr. Franju Tuđmana od mnogih političkih mislilaca jest da mu je njegovo povijesno znanje, izraziti smisao za razumijevanje šireg konteksta zbivanja u svijetu i predviđanje povijesno-političkog razvoja mnogih događaja omogućilo u konačnici da ostvari svoje ideje i viziju - na dobrobit obnove hrvatske državnosti i njezina mjesta u svijetu", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

10. prosinca 1999. - Preminuo doktor Franjo Tuđman