Olujan i jak vjetar uzrokovao veliku štetu u Gorskom kotaru

Olujno jugo, koje u Gorskom kotaru puše već drugi dan dosežući brzinu od 90 kilometara na sat, oštetilo je brojne objekte, među kojima i škole.

Srušeno je drveće, vjetar je s krovova skidao crijepove, a sa škole u Vrbovskom odnio je gotovo pola krova pa je škola privremeno zatvorena, a ne radi ni dječji vrtić zbog opasnosti od dijelova krova škole koje vjetar još raznosi.

Nastave nema ni u područnim školama Gerovo i Brod Moravice zbog nestanka struje, izvijestila je pročelnica Upravnog odjela Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Oštećena je i crkva u Lokvama.

Gradske uprave Delnica i Vrbovskog te načelnik Općine Lokve otvorili su telefonske linije za pozive mještana kojima je potrebna pomoć.

Problema ima i u prometu. Ne voze vlakovi, na prometnicama ima srušenog drveća, a za sve skupine vozila zatvorene su državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar.

Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara. Prema informacijama dežurnih službi, štete su najveće u Vrbovskom, Čabru i Brod Moravicama.