Kosinjska dolina pod vodom - U Ogulinu se izlila Dobra

Naglo topljenje snijega i obilna kiša uzrokovali su porast vodostaja svih četiriju karlovačkih rijeka. Dobra se izlila u Ogulinu. Obilne kiše i topljenje snijega izazvale su poplave te potopile Kosinjsku dolinu. Razina vode neprestano raste vodeni val s Velebita do sada nije ugrozio kuće. Do sela Šušanj, Podjelar i Kosinjski Bakovac se ne može.

Jedina veza s ostatkom Hrvatske su čamci koji već tri dana po potrebi dovoze i odvoze lokalno stanovništvo. Na terenu je angažirano 15 pripadnika civilne zaštite a u pripravnosti je još stotinjak djelatnika interventnih timova s područja Perušića i Gospića. Stanovnici Podjelara, njih sedam, za svoje probleme krive HEP, ali im ova izolacija ne predstavlja preveliki problem.
Baka plete i vodi poručuje: Nesrećo jedna, povuci se malo!

Naglo topljenje snijega i obilna kiša uzrokovali su porast vodostaja svih četiriju karlovačkih rijeka, no prema sadašnjim podacima ne prijete izlijevanjem. Posebno kritično bilo je noćas na području Ogulina, gdje je vodostaj Dobre narastao na opasnih 278 centimetara. Rijeka se izlila na državnu cestu 42 koja je zatvorena za sav promet. Kuće i ostali objekti nisu u opasnosti. Od jutros vodostaj Dobre opada pa se do kraja dana očekuje normalizacija prometa.

Danas se sastao karlovački Gradski stožer civilne zaštite koji je zaključio da nema opasnosti od izlijevanja karlovačkih rijeka jer su vodostaji u opadanju. U ime Hrvatskih voda Biljana Željeznjak rekla je Hini nakon sastanka Stožera da će vodostaj Kupe u Karlovcu rasti još četiri do pet sati, ali nema novih oborina.