Pravobraniteljica: O djeci i kućanskim poslovima i dalje uglavnom brinu žene

Sve poslove brige o djeci u 58 posto slučajeva rade žene, a kad se radi o rutinskim kućanskim poslovima, taj se postotak penje na čak 83 posto, istaknula je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić na završnoj konferenciji EU projekta "Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života".

Ti podaci rezultat su istraživanja provedenog na uzorku od 600 zaposlenih žena, u dobi od 18 do 65 godina, koje su najmanje godinu dana živjele s partnerom. Žene i muškarci, kazala je Ljubičić, neće biti stvarno ravnopravni sve dok će privatne obveze, dakle briga o djeci, kućanstvu i starijim članovima obitelji, biti prvenstveno briga žene. U suvremenom svijetu takva je podjela rodnih uloga neodrživa, jer opterećuje žene koje se žele uključiti na tržište rada, napredovati, uključiti se u aktivnosti na mjestima gdje se donose odluke važne za lokalnu zajednicu ili društvo u cjelini, poručila je pravobraniteljica, nositeljica projekta koji se bavio ekonomskim osnaživanjem žena.

Ciljevi projekta su uklanjanje rodnih stereotipa, nametnutih rodnih uloga i "muških" i "ženskih" profesija, usklađivanje privatnog i poslovnog života i za žene i za muškarce, uklanjanje nejednakosti unutar obitelji, edukacija poslodavaca o važnosti senzibiliziranog pristupa majkama kao i promoviranje aktivne uloge očeva u formativnim godinama razvoja djeteta.

U Hrvatskoj je 60 posto visokoobrazovanih žena na tržištu rada, a samo ih je 13 posto u upravnim ili nadzornim tijelima 500 najvećih kompanija u Hrvatskoj. 
Kroz rad s poslodavcima želimo osvijestiti da postoji ženski potencijal, da postoje žene koje su stručne kompetentne i ambiciozne, koje mogu, žele i hoće doći u upravljačke strukture, istaknula je Višnja Ljubičić. Spomenula je i primjer Njemačke u kojoj do prije nekoliko godina nije bilo žena na čelnim mjestima velikih automobilskih i farmaceutskih kompanija, ali kako se to promijenilo. Drugačijom politikom i  shvaćanjem koliko je važno uključivanje različitih potencijala danas imamo uključivanje poslovnih kvota uz transparentan pristup i odabir kandidata i kandidatkinja jednakih iskustava i kopmpetencija gdje se daje prednost ženama koje bi dale poseban doprinos razvoju takvih kompanije,  istaknula je i dodala kako se zahvaljujući ovom projektu u Hrvatskoj "stvorila klima" u kojoj se sve više govori o ženskom mentoriranju, leadershipu, ženskom poduzetništvu te o tome koliko uključenost žena u upravljačkim strukturama doprinosi uspjehu kompanije.

8 organizacija dodijelit će se MAMFORCE Standard – riječ je o priznanju kompanijama koje poduzimaju posebne mjere u podupiranju obiteljskih politika koje vode računa o jednakim mogućnostima, jednakoj zastupljenosti i jednakoj koristi i muškaraca i žena na radnom mjestu.

Partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i Spona Code, a projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.