Vučić spreman za sastanak s hrvatskom predsjednicom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć za TV Pink kako je uvijek spreman za sastanak s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, prenosi Tanjug.

U intervjuu je rekao da će 2018. biti puna izazova, a ključni će biti Kosovo, regionalni mir i stabilnost, dodavši da je na Srbiji da očuva mir i stabilnost i ne učini ništa čime bi potaknula rast napetosti u BiH. O skupini Hrvata koji su bili plaćeni za tučnjavu na nogometnoj utakmici u Beogradu rekao je da su bili samo "izvršitelji", "batinaši", a iz drugih zemalja bili su ljudi s "više mozga".

Na pitanje je li netko želio izazvati kaos u Srbiji odgovorio je protupitanjem "Zar vi stvarno mislite da svima odgovara stabilna Srbija?" Ocijenio je da ne postoji nijedan racionalni razlog da Srbija uvede sankcije Rusiji i rekao da se to neće dogoditi dok je on predsjednik države.

Početkom listopada Ured hrvatske predsjednice procijenio je da zbog pogoršanja odnosa nema preduvjeta za Vučićev posjet Zagrebu, nakon što je u Beogradu otkriven spomenik majoru bivše JNA koji je 1991. samoubilačkim potezom ubio 11 hrvatskih branitelja, a srbijanski ministar obrane proglasio Domovinski rat i velikosrpsku agresiju - građanskim ratom. Vučić je ocijenio da bi razlog otkazivanja posjeta mogao biti taj što je govorio istinu kazavši da je "mnogo više nestalih Srba nego Hrvata".