Za lažna svjedočenja na suđenju Mamiću osumnjičeni i Dejan Lovren te Modrićeva punica

Nakon što je ljetos za davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima osumnjičilo nogometnu zvijezdu Luku Modrića, osječko Općinsko državno odvjetništvo zbog lažnog svjedočenja ispitalo je i njegovu punicu, a poziv za razgovor dobio je i nogometaš Dejan Lovren koji bi se na razgovoru navodno trebao pojaviti u siječnju.

Kada je u rujnu svjedočio na osječkom suđenju Mamiću Lovren je ustvrdio da se ne sjeća kada je točno potpisao aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja u slučaju prelaska iz Dinama u neki drugi klub. No kazao je da je to sigurno bilo daleko prije od 2009., i to nedugo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju s Dinamom 2007. Na takvu tvrdnju reagirao je zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković predočivši svjedokov iskaz iz prošlogodišnje istrage kada je naveo da je aneks ugovora o podjeli transfera potpisao dva-tri mjeseca prije odlaska u francuski Lyon, u siječnju 2010. odnosno da je aneks o podjeli transfera potpisao u rujnu ili listopadu 2009.

I Modrić je poput Lovrena, po mišljenju tužiteljstva, lažno svjedočio upravo o dogovoru s Mamićem o podjeli novca od transfera. Kada je izvijestilo da je protiv njega "otvorilo istraživanje", tužiteljstvo je ustvrdilo da je Modrić na sudu lagao rekavši da je na prvom ispitivanju mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub.

Modrićeva punica također je promijenila iskaz u vezi sa spornim aneksom. U istrazi tvrdila je da ga je prvi put vidjela tek nakon Modrićeva transfera, a na raspravi pred osječkim Županijskim sudom da je ugovor i aneks od tajništva kluba dobila prije Modrićeva odlaska u Tottenham.

Mamiću se u Osijeku sudi zajedno s njegovim bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom zbog optužbi da su izvlačenjem novca oštetili Dinamo za malo manje od 116 milijuna kuna te državni proračun za barem 12, 2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Osječki Županijski sud trebao bi odlučiti i o osnovanosti druge optužnice protiv Mamića u kojoj je šteta za Dinamo procijenjena na oko 200 milijuna kuna.