Čestitke vjernicima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru

Pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković,  predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitali su Božić vjernicima koji ga slave prema julijanskom kalendaru.

Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' srdačno čestitam Božić sa željom da mir ovog blagdana uđe u svako srce i svaki dom te da ga svi provedu okruženi ljubavlju svojih najmilijih, navodi se u predsjedničinoj čestitki vjernicama i vjernicima. 

Tradicijskim pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' srdačno čestitam Božić Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj i želim svako dobro u 2018. godini. Radost Božića kao blagdana mira, obiteljskog i vjerničkog zajedništva neka nam svima bude svjetlo na putu izgradnje svakog dobra naše zajedničke domovine Hrvatske, navodi se u čestitki koju je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila Njegovom Visokopreosveštenstvu gospodinu Porfiriju Periću.

U čestitki predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića stoji: U ime Vlade i osobno svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva. U duhu radosne poruke Isusova rođenja, koja obnavlja i hrabri pred svim životnim izazovima potičući istinske vrijednosti ljubavi i pomirenja te međusobnoga poštovanja, svima želim blagoslovljen Božić. Neka je mir i veselje svakome domu i svakoj obitelji, poručio je premijer Plenković, uz tradicionalni pozdrav "Mir Božji, Hristos se rodi!.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je u čestitki u svoje ime i u ime Sabora poručio: Božić je najradosniji dan u godini za sve koji iskreno vjeruju i poštuju Isusa Krista. Stoga želim da vam proslava Kristovog rođenja protekne u vjeri, radosti, miru, ljubavi, privrženosti, obiteljskom zajedništvu te u duhu dijeljenja, međusobnog uvažavanja, povjerenja i tolerancije. Mir Božji Hristos se rodi!

Kardinal Bozanić čestitao pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću

U ozračju božićne radosti, srdačne čestitke za Božić upućujem Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima te želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2018. godinu, poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Zahvalio je pravoslavnom mitropolitu Porfiriju Periću i na, kako ističe, bratskim čestitkama koje je Porfirije s dobrim željama uputio njemu osobno, svećenstvu, redovništvu i katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Svojim hodom u novosti života Crkva zagrebačka, ističe Bozanić, privodi kraju Sinodu te utire nove putove služenja i svjedočenja za svoje vjernike i sve ljude dobre volje. Izrazio je zadovoljstvo i zahvalio Porfiriju što je prošle godine nazočio sinodskom zasjedanju na temu "Crkva zagrebačka u hrvatskom društvu".

U sinodskom hodu razmatramo otajstvo utjelovljenja Sina Božjega i Isusova rođenja, svjesni da je u Isusu Kristu, sinu Božjem i sinu Djevice Marije, snažnije zasjala dobrostivost i čovjekoljublje našega Boga, ističe Bozanić dodajući kako tim darom Božja dobrota zahvaća sve ljude potičući pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe.

Neka nas i ovoga Božića Božja dobrota povede ususret bližnjima da bismo se susretali u iskrenosti i jednostavnosti kakva se očituje u jaslicama, navodi u čestitki Bozanić.