Kritike iz Sarajeva na razgovor predsjednice i Erdogana

Većinske bošnjačke političke stranke kao neprihvatljivo upletanje ocijenile  su pokušaj hrvatske predsjednice da utječe na turskog predsjednika kako bi pomogao izmijeniti izborni zakon u Bosni i Hercegovini, čime bi Hrvati u toj zemlji ostvarili ravnopravnost.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i vlasnik medijske grupacije Avaz, Fajrudin Radončić, koji je poznat po oštrim kritikama Stranke demokratske akcije, ali i turskih vlasti, izjavio je za taj list da se slaže s turskim predsjednikom da se unutarnja pitanja BiH trebaju rješavati u toj državi. Za hrvatsku predsjednicu Radončić tvrdi da je svojim potezom uvrijedila Bošnjake. Gospođa Grabar-Kitarović treba shvatiti da se preko Turske ne može upravljati Bošnjacima i da je takav pristup neka vrsta uvredljivog odnosa prema nama kao političkom, nacionalnom i državotvornom faktoru, rekao je Radončić.

Iz SDP-a BiH priopćili su da sastanak hrvatske predsjednice i turskog kolege na temu unutarnjih pitanja BiH 'predstavlja svojevrsnu političku okupaciju' BiH. SDP BiH smatra nedopustivim i neprihvatljivim da se unutarnja politika naše zemlje kroji u Turskoj na sastanku Kolinde Grabar-Kitarović i Recepa Tayyipa Erdogana, navodi stranka. Dodaje da se radi "o kontinuitetu miješanja u unutarnje stvari BiH".