Ukrajinski ministar: Iznenađen sam hrvatskim dostignućima

Ukrajina je među prvima priznala Hrvatsku. Odnosi Kijeva i Zagreba tradicionalno su dobri i bez otvorenih pitanja. Potvrđeno je to ovih dana i na susretu ukrajinskog i hrvatskog ministra obrane Stepana Poltoraka i Damira Krstičevića u Zagrebu.

Ukrajinski ministar obrane dao je ekskluzivni intervju Hrvatskoj televiziji u kojem je govorio o vojnoj i obrambenoj suradnji dviju zemalja, sigurnosnom stanju na ukrajinskom istoku i budućim ukrajinsko–ruskim odnosima.

Poltorak je izrazio zadovoljstvo susretom s ministrom Krstičevićem. Razgovori koje smo vodili vrlo su konstruktivni i mogu nam osigurati ozbiljan napredak. Imamo jako dobre uzajamne odnose, ali mislim da nismo iskoristili sve mogućnosti.
Hrvatska ima iskustva u stvaranju obrambenih snaga, velika su dostignuća u vojnoj industrijskom kompleksu… Iznenađen sam koliko je Hrvatska napravila. I mi smo tijekom četiri godine stekli veliko iskustvo, upravo će suradnja na vojno-tehničkom planu pružiti mogućnosti Hrvatskoj i Ukrajini da naprave ozbiljan korak prema stvaranju snažne suvremene vojske kako u Hrvatskoj tako i Ukrajini, istaknuo je Poltorak.

Intervju je emitiran u vanjskopolitičkoj emisiji Global.