Jeličić Purko: Ramljak je unaprijed osudio male dioničare na gubitak

Miroslav Jeličić Purko, potpredsjednik Udruge manjinskih dioničara Agrokora za Studio 4 izjavio je da je izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor Ante Ramljak "unaprijed osudio male dioničare na gubitak".

"On smatra da su mali dioničari špekulanti, da se klade na tržištu kapitala, i kao takvi nemaju nikakva prava, nego da prava imaju vjerovnici i savjetnici", kazao je. Nije zadovoljan transparentnošću rada Uprave. Smatra da je Ramljak trebao imati dva ili tri pomoćnika kako bi se kontrolirao sustav.

Udruga manjinskih dioničara Agrokora zatražila je smjenu izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka zbog sukoba interesa. Na jučer održanoj konferenciji za novinare otkrili su dokumente koji pokazuju, tvrde, da Ramljak nije postupao u skladu sa zakonom i da je svojim djelovanjem već prouzročio veliku štetu tvrtkama u koncernu.

Jeličić Purko kaže da se manipulira s brojkama i da je problem taj što se jamstvima sve tvrtke sustava Agrokora žele prikazati insolventnima. "Lex Agrokor" je, kaže, trebao izliječiti sve tvrtke koje su insolventne i za koje postoje stečajni razlozi, a prema njemu nisu sve tvrtke u sustavu Agrokora imale stečajne razloge. Smatra da se ne mogu sve tvrtke staviti "u isti koš" i da se ta imovina može podijeliti vjerovnicima.

Hrvoje Japunčić, financijski analitičar, kaže da je problem u modelu nagodbe i nada se da će u dogledno vrijeme svim vjerovnicima biti pružen drugi model.

Vjerovničko vijeće Agrokora podržava rad izvanredne uprave i savjetnika