Nastavljena potraga za nestalim maloljetnikom

Nastavljena je potraga za maloljetnikom koji je jučer nestao na rijeci Krki na Visovačkom jezeru.

Ronioci, pripadnici HGSS-a, policija, vatrogasci s brodicom te rendžeri Nacionalnog parka Krka pretražuju obje obale nizvodno od otočića Visovca. 

O najnovijim informacijama o potrazi izvijestio nas je u Temi dana pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić. 
Jezero se pretražuje i dronom iz zraka, a sudjeluje i potražni pas HGSS-a.
Podsjetimo, jučer oko 18 sati četiri maloljetne osobe s područja Skradina, Dubravica i Rupa veslale su Visovačkim jezerom u brodiću od 3 metra i pod zasad neutvrđenim okolnostima završile u jezeru nakon što se čamac prevrnuo samo dvadesetak metara od Visovca, otočića na kojem je franjevački samostan. Tri maloljetnika uspjela su se spasiti. Prevezeni su u šibensku bolnicu.
Okolnosti nesreće još nisu poznate. 

Još jedna potraga traje na rijeci Uni, na području općine Dvor. Nakon prevrtanja čamca u kojem su bile tri osobe, nestao je 13-godišnji dječak. Dvije starije osobe uspjele su se spasiti. Neslužbeno, riječ je o državljanima Bosne i Hercegovine. Kako postoji mogućnost da je dječak isplivao na hrvatskoj strani, u potragu je uključen i 21 pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja, među kojima su tri ronioca...