Šiljeg: Ministarstvo ništa ne krije, ugljikovodici u opadanju

Još nisu poznate posljedice najveće krize s pitkom vodom u povijesti Hrvatske. Naime  zbog katastrofe u Slavonskom  Brodu najavljena je redukcija za 200 tisuća ljudi. I dalje se vodi medijski rat između grada Slavonskog Broda i resornog ministarstva oko toga tko je odgovoran za ovaj slučaj. Policija i DORH najavljuju otkrivanje krivca.

"Koncentracija ugljikovodika u vodi je u opadanju i vrlo brzo očekujemo stabilizaciju stanja na terenu. To su informacije od jučer uzetih uzoraka", izjavio je u Studiju 4 Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša. Dodao je kako je ono što se dogodilo u Slavonskom Brodu uobičajeno za ovaj dio Europe. Shodno klimatskim promjenama toga će biti i više, smatra. Sve su službe reagirale pravovremeno, a tko je odgovoran utvrdit će istraga. Ministarstvo, naglasio je - ništa ne krije i s nestrpljenjem očekuju rezultate istrage.

"Svakodnevno pratimo rezultate analize vode. Optimistični smo. Očekujemo od Povjerenstva Ministarstva zdravstva da će uskoro, shodno rezultatima donijeti svoje odluke koje će u bitnome odlučiti o daljnjim koracima.", zaključio je Šiljeg.