Aktivacijom državne imovine stižu investicije veće od 10 milijardi kuna

Aktivacija državne imovine jedna je od najvažnijih aktivnosti resornog ministarstva i u ovoj godini. Priprema se 10 velikih projekata koji bi do 2020. trebali osigurati investicije veće od 10 milijardi kuna. Čak su tri na području grada Pule, a među najvrednijima je projekt TEF-a u Šibeniku.

Područje TEF-a, nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura, u neposrednoj blizini stare gradske jezgre prostire se na 28 hektara zemljišta koje bi Šibeniku trebalo dati novu perspektivu razvoja. 

Istodobno s rješavanjem financijsko-pravne zavrzlame za bivšu tvornicu koja je u vlasništvu grada, a postoji samo na papiru - Grad uz pomoć Vlade planira do kraja godine obaviti sve što je potrebno za raspisivanje natječaja. U Šibeniku ističu kako je to prekretnica te da će zbog ovog projekta grad okrenuti novu stranicu povijesti i to upravo zbog vrijednosti investicije koja se tamo očekuje.

Milijardama kuna procjenjuje se i vrijednost investicija u Puli. Tamo bi, na 36 hektara zemljišta koje obuhvaća nekadašnju mornaričko zrakoplovnu postaju Puntižela trebali biti turističko-rekreativni sadržaji. Slično se planira i na jugu grada s projektom Saccorgiana, a najviše se očekuje od konačnog privođenja svrsi dobro poznatog Muzila. Planovi su ambiciozni, a rokovi jasno postavljeni.