Napad u Parizu: Jedna osoba ubijena, četiri ranjene

Napadač koji je izvikivao Allahu akbar nožem je jučer u Parizu ubio 29-godišnju osobu, a četiri je ranio, prije nego su ga ubili policajci, rekao je policijski izvor.

Ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb izjavio je da su ranjeni izvan životne opasnosti.

Pravosudni izvor objavio je da je napadač rođen je 1997. u Čečeniji, te da su njegovi roditelji privedeni na ispitivanje.

Predstavnik sindikata policije Rocco Contento rekao je da je napadač, nakon što je prolaznike napao nožem, krenuo na policajce uzvikujući Ubit ću vas, ubit ću vas!. Zatim su ga policajci ustrijelili.

Napad se dogodio u središtu francuske prijestolnice, u četvrti popularnoj među turistima zbog brojnih restorana, kafića, trgovina i pariške Opere.

Odgovornost za napad preuzeo je IS preko novinske agencije Amaq, ali nije ponudio nikakve dokaze za svoju tvrdnju.

Ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb u tweetu je pohvalio hladnokrvnu i brzu reakciju policijskih snaga koje su neutralizirale napadača, navela je agencija dpa.

Francuska neće uzmaknuti ni pedlja pred neprijateljima slobode, rekao je predsjednik Emmanuel Macron nakon napada, zahvalivši policajcima što su neutralizirali terorista.

Zemlja je pod pojačanim mjerama sigurnosti zbog niza napada koje je izvela ili inspirirala takozvana Islamska država (IS) i u kojima je od 2015. ubijeno više od 240 osoba.