Nova eksplozija u Indoneziji, ranjeno nekoliko policajaca

Bombaš samoubojica na motociklu u gradu Surabayi ranio je nekoliko policajaca ispred policijske postaje, dan nakon što su islamski militanti u samoubilačkim napadima na crkve u tom drugom po veličini indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.

Kako je izvijestio glasnogovornik policije u istočnoj Javi Frans Barung Manger, eksplozija se dogodila kod policijske postaje u 8:50 sati prema lokalnom vremenu i utvrđeno je da se radi o samoubilačkom napadu bombom. Na snimci prikazanoj na indonezijskoj televiziji vidi se motocikl koji je stigao na kontrolnu točku do automobila te eksplodirao kada su se policijski službenici približili.

U nedjelju islamistički bombaši samoubojice izveli su napad na tri crkve i pritom usmrtili najmanje trinaest te ranili oko 40 osoba. Indonezijski predsjednik Joko Widodo izjavio je da je serija samoubilačkih napada u Surabayi  "djelo kukavica" te obećao da će uložiti dodatne napore kako bi se donio novi protuteroristički zakon za borbu protiv mreža islamističkih militanata u zemlji.