VIDEO: Prosvjed 'Stop nasilju nad djecom i očevima'

Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji. U povodu toga Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo na Trgu svetog Marka u Zagrebu održala je prosvjed nazvan "Stop nasilju nad djecom i očevima". Prosvjedom žele upozoriti na uskraćivanje prava djece na oba roditelja nakon prekida bračne ili izvanbračne zajednice. Također, kako ističu, žele upozoriti i na to da institucije, posebno centri za socijalnu skrb i sudovi šikaniraju očeve.

Na trgu ispred Hrvatskog sabora i Vlade okupilo se desetak članova udruge s transparentima kojima su upozorili na sustavnu diskriminaciju očeva pred pojedinim centrima za socijalnu skrb i sudovima u procesima razvoda braka.
Među porukama je bila i ona da je "rastava braka postala vrlo unosan biznis u kojemu su djeca moneta", a tajnica udruge Melita Požgaj nada se da će poruke na transparentima pokazati odgovornima ono što tišti očeve.

Nadamo se da će to vidjeti i institucije, kazali su članovi udruge nezadovoljni što im se na prosvjed nije odazvao nitko od saborskih zastupnika ni nadležnih ministarstava, iako su im pozivi bili na vrijeme upućeni.