Ministri: Uži kabinet isključivo o sutrašnjoj sjednici Vlade

Nakon ostavke potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog afere s mailovima danas se u Banskim dvorima sastao uži kabinet Vlade. Ministri Lovro Kuščević i Zdravko Marić, nakon sastanka užeg kabineta Vlade, izjavili su novinarima da su tema sastanka bile točke dnevnoga reda za sutrašnju Vladu.

Vlada će nastaviti funkcionirati jer je to njezina obveza prema građanima i poreznim obveznicima, rekao je Zdravko Marić dodavši kako se na užem kabinetu nije pričalo o mogućim nasljednicima Martine Dalić. Ministar energetike Tomislav Ćorić, kojega se spominje kao mogućeg novog ministra gospodarstva, samo je prošao pokraj novinara.  

"Nemamo još ime novog ministra ili ministrice. Važno nam je da dođe do nagodbe kada je u pitanju Agrokor, u idućim danima definirati ime novog ministra ili ministrice i osigurati da vladajuća većina u Saboru i Vlada nastave raditi svoj posao", izjavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković napuštajući zgradu Vlade.

"Atmosfera u HDZ-u je dobra, to ćemo vidjeti na izvještajnom saboru za otprlike tjedan dana. Mislim da su se koalicijski partneri jasno izrazili da podržavaju rad ove Vlade. Pred nama je dug i težak posao koji ćemo dobro napraviti", izjavio je ministar uprave Lovro Kušćević.

"Žao mi je da je ogroman trud i napor i potpredsjednice Vlade i cijele Vlade na ovom zadatku ostao u sjeni proceduralnih postupaka. Odlaskom bilo kojeg ministra Vlada će nastaviti funkcionirati na programima koje je zacrtala. Mislim da se ne treba bojati jer premijer jako dobro radi", izjavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić nakon dolaska u zgradu Vlade.

Nakon sjednice užeg kabineta Vlade u Banskim dvorima okupili su se koalicijski partneri. O sastanku partnera na kojemu je i izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško više pročitajte ovdje.