Ćorić: Nasljedniku Martine Dalić neće biti lako

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, za kojeg se nagađa da bi mogao biti novi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rekao je da još nije razgovarao o toj temi s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Posao koji je obavljala potpredsjednica Vlade u kontekstu svih problema naše ekonomije iznimno je zahtjevan, rekao je Ćorić novinarima koji su ga pitali koliko će teško biti nasljedniku potpredsjednice Vlade Martine Dalić, u slučajevima poput Agrokora, Petrokemije i sličnima. Tko dođe na tu poziciju morat će doista sve svoje kapacitete uložiti u rješavanje tih pitanja, rekao je.

Ako doživljavate probleme poput Agrokora ili Petrokemije, ne postoji nitko tko u ovom trenutku 'oduševljen' mjestom ministra gospodarstva u Republici Hrvatskoj, rekao je na pitanje vidi li sebe na mjestu potpredsjednika Vlade.

Istaknuo je da je Vlada Andreja Plenkovića u posljednjih godinu i pol, prije svega kroz slučaj Agrokor te ostale otvorene slučajeve, pokazala iznimnu agilnost. Tu je prije svega riječ o gospodarskim pitanjima koja u Republici Hrvatskoj nisu riješena više od 20 godina. Tko god dođe na tu poziciju i dobije povjerenje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, doista će morati zasukati rukave i 24 sata biti u temama o kojima ovise tisuće radnih mjesta u Hrvatskoj, rekao je Ćorić nakon potpisivanja ugovora za provedbu edukativnog programa o održivom gospodarenju otpadom.