Vrdoljak: Nisam budući ministar gospodarstva

U središnejm Dnevniku HRT-a gostovao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Rekao je da on nije budući ministar gospodarstva.

Vrdoljak je potvrdio da će se sljedeći tjedan znati ime novog ministra te sljedeći petak o njemu i glasati. Ne sumnja da će premijerov izbor ministra biti dobar.

Još ćemo razgovarati o imenu, ali i o fokusu rada novog ministra - rastu plaća, investicijama, brodogradnji, kazao je.

Tema koja više brine građane je proces nagodbe u Agrokoru, rekao je Vrdoljak dodavši da se o tome razgovaralo na današnjem sastanku koalicijskih partnera u Banskim dvorima.
Vjeruje da će se u Agrokoru postići nagodba 15. srpnja, a nakon uspješne nagodbe očekuje da će to biti tvrtka koja će biti financijski, poslovno i kreditno potentna za daljnji razvoj, da će ljudi dobivati plaće. Priprema za sezonu odrađuje se vrhunski, plaće sustava Agrokora do nagodbe nisu upitne, naglašava.

Kao član vlade Zorana Milanovića svjedočio je odlasku mnogih ministara, kazao je, i podsjetio da je i tada opozicija uvijek tražila odgovornost premijera. To Hrvatskoj nije tada trebalo, ne treba ni danas, rekao je. HNS je dao nedovosmislenu potporu premijeru, dodao je.

Na pitanje o rekonstrukciji vlade, složio se s premijerom Andrejom Plenkovićem da za to nije trenutak. Politika ima užasan status u hrvatskom društvu, zato je izlaznost bila 30 posto, kaže. Smatra da nam novi izbori ne trebaju, imamo gospodarski rast, rast kreditnog rejtinga, pad kamata. Politika teba osigurati stabilnost, istaknuo je Vrdoljak.