USKOK preuzima istragu mailova Martine Dalić

Nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere "Hotmail" protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid, slučaj preuzima Uskok, neslužbeno se doznaje u Državnom odvjetništvu.Prijave su podnesene zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, no kako se u njima u sumnju dovodi postupanje državne dužnosnice njihove će navode istražiti Uskok, a tom specijaliziranom dijelu državnog odvjetništva potom će, vrlo vjerojatno, biti prebačen i cijeli slučaj Agrokor.

Državno odvjetništvo, kako se doznaje, aferu prati od objave prvih spornih e-mailova, a istražuje i sadržaj dokumentacije, odnosno SMS-ova, koje su Državnom odvjetništvu proslijedili HHO i Ured predsjednice Republike. U rasvjetljavanje afere hotmail uz državno odvjetništvo i policiju koja analizira sporne poruke uključena je i SOA, čiji je čelnik ranije potvrdio da daju punu potporu policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati konačni lijek.

Božinović: Policija provjerava sve relevantne dokumenate iz afere Hotmail

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da policija provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata vezanih uz aferu Hotmail i aktivnosti tzv. grupe Borg.Božinović je kazao da ne može govoriti što policija konkretno radi, ali da radi u koordinaciji s Državnim odvjetništvom te da provodi sve radnje koje policija treba provoditi. Dodao je i da policija radi na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva te da provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata.