Bačić: Drago mi je da i dio oporbe želi podržati Vladu

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ Branko Bačić komentirao je najavu sada već bivšeg zastupnika SDP-a Zdravka Ronka da će podržati Vladu Andreja Plenkovića, ustvrdivši da mu je drago da i dio oporbenih zastupnika prepoznaje u radu Plenkovićeve Vlade posvećenost rješavanju problema sugrađana i da zato svojim glasom žele podržati Vladu i pridonijeti političkoj stabilnosti, nužnoj za provođenje daljnjih reformi.

Upitan nije li mu neobično da se oporba osipa u situaciji kada 'afera hotmail' trese Vladu, kazao je da je to pitanje za oporbene stranke.
Koliko god oporba pokušavala rušiti vladajuću većinu, jasno je da ni u njihovim redovima nema jedinstva i postoje različiti stavovi o značenju i dometu takozvane 'hotmail afere'. Na tom je tragu i stav gospodina Ronka, a možda i drugih zastupnika koji se neće slagati s predsjednicima svojih stranaka, procjenjuje Bačić.

Na primjedbu da aferu naziva takozvanom, a prouzročila je odlazak potpredsjednice Martine Dalić iz Vlade, Bačić je uzvratio da se iz riječi potpredsjednice Vlade najbolje iščitava njezin stav, a to je da ništa nezakonito nije napravila te da je ostavku dala zato što je zbog percepcije javnosti postala uteg Vladi i HDZ-u.

Na dodatnu opasku da 'afera hotmail' nije takozvana, jer je USKOK otvorio istragu, Bačić ističe da imaju pravo na temelju svega što je izašlo u javnost ispitati sve okolnosti, ali da ne bi komentirao rad USKOK-a.