Jandroković: Imamo 77 glasova za novog ministra gospodarstva

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je da je za njega afera u vezi s Agrokorom završila ostavkom ministrice Martine Dalić i da će idući tjedan biti izabran novi ministar ili ministrica, za što vladajući imaju 77 glasova u saboru.

"Imamo 77 glasova i to će se vidjeti već idućeg tjedna na glasovanju za novog ministra ili ministricu gospodarstva", rekao je Jandroković na upit novinara na groblju u Turnašici, gdje je nazočio obilježavanju 24. godišnjice smrti prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora Stjepana Sulimanca. Jandroković je kazao kako je za njega afera Agrokor završila ostavkom ministrice Dalić, iako će, napomenuo je, politički protivnici zasigurno pokušati pokupiti još koji politički bod.

U povodu izjave zastupnika SDP-a Zdravka Ronka da bi mogao podržati HDZ samo da ne bi došlo do izvanrednih izbora i velike koalicije, Jandroković je kazao: "Imamo svoju većinu, a svatko tko će dati svoj glas, dobro je došao."

Jandroković je u Turnašici je sudjelovao na obilježavanju 24. godišnjici smrti prvoga potpredsjednika Hrvatskoga sabora Stjepana Sulimanca. Položio je vijenac na njegov grob i posjetio spomen-sobu.