Bačić: Plenković ima ogromnu potporu

Predsjednik Kluba zastupnika i član Predsjedništva HDZ-a Branko Bačić odgovorio je na pitanje o potpori Andreju Plenkoviću.

Na Općem saboru HDZ-a bila je sjajna atmosfera iz koje se isčitava ogromna podrška Andreju Plenkoviću. Ne bih rekao da Plenković nema potporu, iz gotovo svih rasprava vidi se da je ima, rekao je za Dnevnik HRT-a.

Jedan manji dio izaslanika imao je disonantne tonove kada je riječ o položaju u stranci, kazao je. Davor Ivo Stier rekao je da je spreman preuzeti odgovornost, no stranka mu je već jednom povjerila ogromnu odgovornost, imenovavši ga potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova, pa je pod teretom odgovornosti podnio ostavku. Ne vjerujem da bi on sada najavio kandidaturu, jer kao pametan političar i politički tajnik sam zna što to znači u polovici mandata najaviti kandidaturu za predsjednika stranke, kad taj isti predsjednik ima ogromnu odgovornost voditi stranku i Hrvatsku. Plenković je dobio povjerenje velike većine među 5.000 izaslanika, rekao je Bačić.

Na konstataciju da su i članovi HDZ-a potpisivali referendum protiv Istanbulske konvencije, rekao je da je HDZ pod vodstvom Plenkovića iznimno demokratska stranka, nikome nije zabranjeno drugačije izjašnjavanje. Istaknuo je da određeni disonantni tonovi uvijek čuju, ali da je bitno da je velika većina uvijek uz ono što predlaže predsjednik ili vodstvo stranke.