VIDEO: Ovo je direktor koji je platio dugove svojih radnika

Nesvakidašnja priča iz međimurskog Donjeg Kraljevca. Vlasnik tvrtke Tehnix Đuro Horvat svojim je novim zaposlenicima - koji su među 300-tinjak tisuća blokiranih - uz posao, odlučio dati šansu za novi početak. S ukupno 250 tisuća kuna deblokirao im je račune.

Tehnixovim inovativnim rješenjima u gospodarenju otpadom koriste se u cijelom svijetu. Vlasnik je svjestan da uspjeha nema bez - zadovoljnih zaposlenika. "Ljudi su došli iz drugih kompanija i već su bili blokirani. Onda smo htjeli da se oni rasterete od osobnih, privatnih problema, da ne krenu put Njemačke, a već su imali spremne kovčege. Rekli smo, idemo pomoći na način da uložimo u ljude", kaže Đuro Horvat. Zajam je dobilo 25-ero novih djelatnika, ali ne želi otkrivati o kome je riječ.

Inače, tvrtka Tehnix zapošljava oko 400 ljudi. Plaće su za trećinu veće od međimurskog prosjeka. A otvaraju i novi pogon s najvišim ekološkim standardima u kojem će najmanja plaća biti tisuću eura, a radnici će dobivati i 13. plaću. Rijedak je to primjer jer je u Međimurskoj županiji prosječna plaća najniža - oko četiri tisuće kuna. Imamo tehnologiju za gospodarenje otpadom, a ne želimo je?!