"Biciklirajmo: sigurno i zajedno" u Maksimiru

Mjesec svibanj službeno je proglašen mjesecom vožnje bicikla u gradu Zagrebu.

U cilju promoviranja sigurnije vožnje biciklom i usvajanja zdravih načina života Ministarstvo unutarnjih poslova organiziralo je manifestaciju Biciklirajmo: sigurno i zajedno, koja se održava na prostoru zagrebačkog parka Maksimir.

Kroz info punktove Policajac prijatelj pomagač posjetitelji se mogu družiti s policajcima koji će dijeliti korisne savjete i publikacije o sigurnoj vožnji biciklima i prezentirati policijsku opremu i električne bicikle. Također kroz Info punkt Sigurno zaključavanje bicikla - spriječimo krađe bicikla policijski službenici dat će savjete i održati zabavnu radionicu na temu sigurnog zaključavanja bicikla kao i radionicu Otklanjanje i hitni popravci radi sigurnije vožnje biciklom.

MUP je osmislio i radionice za najmlađe koji će kroz program prometne kulture moći naučiti pravila ponašanja u prometu i zašto ih je potrebno poštovati.

Događaj je posjetio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Istaknuo je da 60 posto svih ozlijeđenih u biciklizmu su djeca. Samo ove godine bilo je 343 incidenta u kojem su 222 osobe lakše ozlijeđene, a 78 teže. Jedno je dijete nažalost poginulo. Ukupno imamo pet smrtnih slučajeva ove godine, rekao je ministar Božinović.