Mamić otišao u Međugorje, neće biti na izricanju presude u Osijeku

Zdravku Mamiću sutra se u Osijeku izriče presuda za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. U telefonskom razgovoru potvrdio nam je da je u Bosni i Hercegovini i da neće doći na izricanje presude.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća u postupku koji se vodi protiv Zdravka Mamića.

Podsjetimo, dva dana uoči izricanja prvostupanjske presude na suđenju za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama Zdravko Mamić sinoć je održao još jednu konferenciju za medije. Mamić je novinarima pokazao preslike navodnih SMS-ova između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i ravnateljice USKOK-a Tamare Laptoš. Prema njima, Cvitan je ucjenjivao kolege iz sudstva kako bi proglasili Mamića krivim, bez obzira na dokaze.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske izdalo je priopćenje u kojem naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili bilo koje druge sudionike u postupku.

"Nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navoda iz komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti", navodi se u priopćenju.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku, dodaje se.

U Državnom odvjetništvu održana je konferencija za novinare, na kojoj je bila i naša Zrinka Grancarić.