Brojne reakcije uslijedile su nakon izricanja presude Zdravku Mamiću

Brojne reakcije uslijedile su nakon što su bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 mil. kn iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od  12,2 mil. kn. 

Jovanović: Bili smo u pravu. Nakon presude predstoje bolji dani za hrvatski sport

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar sporta Željko Jovanović pozdravio je presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću, istaknuvši kako je dokazano da je Dinamo Mamićima služio kao "bankomat" kojim su financirali osobne potrebe, ali i HDZ-ove kampanje i predsjedničine rođendane.

Dok je s  Petrom Skansijem radio na izmjenama Zakona o sportu i Zakona o sportskoj inspekciji, kaže Jovanović, borili su se da razni menadžeri poput Mamića ne reketare sport i sportaše, ne pljačkaju sportske klubove i ne oštećuju državni proračun za svoje osobno bogaćenje. Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport, smatra Jovanović.

Grmoja: Nije dobra poruka što Mamić nije u RH

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kazao je da nije dobra poruka što bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić nije u Hrvatskoj na dan izricanja presude, kojom je na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ustvrdivši kako je očito da nadležna tijela koja su trebala nešto poduzeti kako bi to spriječila nisu ispunila svoju funkciju.

Podsjetio je i da je 'mostovac' Marko Sladoljev u otvorenom pismu 11. svibnja glavnog državnog odvjetnika pitao jesu li na snazi mjere opreza za Zdravka Mamića u smislu napuštanja odredišta.