Gref: Sberbank ne planira skoru prodaju udjela u Agrokoru

Sberbank ne planira u bližoj budućnosti prodavati udio u Agrokoru, rekao je u petak predsjednik Uprave Sberbanka Herman Gref, a prenose ruski poslovni portali.

Sberbank ne planira u bližoj budućnosti prodavati udio u Agrokoru, rekao je Gref  na konferenciji za novinare u povodu godišnje skupštine dioničara te banke.

Zagrebački sud u cijelosti je priznao dug tvrtke prema Sberbanku te će Sberbank dobiti oko 40% dionica Agrokora i 18% u Mercatoru, izjavio je čelnik ruske banke, koja je najveći Agrokorov kreditor. Dodao je kako Sberbank neće ujediniti te udjele te da, iako postoji potražnja, neće u bližoj budućnosti prodavati svoj udjel u Agrokoru. Dovest ćemo kompaniju u red i prodati po povoljnijim uvjetima za nas, rekao je Gref.

Napomenuo je da bi Sberbank, ako bi ujedinio Agrokorov udjel na temelju duga s dionicama koje ima u Mercatoru, dobio više od 40% udjela u Agrokoru, ali da banka to ne želi učiniti.

U trenutnoj fazi ima smisla dobiti ulog u Agrokoru, držeći dionice slovenske maloprodajne mreže Mercator, bez razmjene, rekao je čelnik Sberbanka.

Prema njegovim riječima, sporazum o uređivanju stanja u Agrokoru mogao biti potpisan oko 28. lipnja.

Azimov: Sberbank je spreman odigrati pozitivnu i konstruktivnu ulogu u Agrokoru

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov, odgovarajući na pitanja novinara na margini gospodarskog foruma Zagreb - Sankt Peterburg, izjavio je da je Sberbank spreman odigrati pozitivnu i konstruktivnu ulogu u Agrokoru, da ima resurse i potencijal za to, te je pozvao unutarnje i vanjske snage da ne postavljaju prepreke.