Dan otvorenih vrata Policijske uprave brodsko-posavske

U Slavonskom Brodu održava se Dan otvorenih vrata Policijske uprave brodsko-posavske. Izložbeni prostor obišao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ovo je jedna od niza akcija koje hrvatska policija provodi u hrvatskim gradovima. Akcija koja pokazuje da je hrvatska policija tu zbog hrvatskih ljudi. Silazimo u zajednicu, družimo se sa svim strukturama stanovništva, posebno s mladima, jer smo u akciji privlačenja mladih za policijski posao. Ove godine primamo 600 novih polaznika u policijsku školu. Odaziv je dobar. Više od 1.300 mladih javilo se za posao u hrvatskoj policiji, rekao je Božinović.

Osvrnuo se i na pitanje ilegalne migracije. Bosansko-posavska županija ima oko 150 kilometara dugu uglavnom riječnu granicu. Ilegalne migracije na ovom dijelu su manje nego u drugim dijelovima. Ne samo zbog prirodnih zapreka već i zato što policija u ovom dijelu radi odličan posao.

Nakon obilaska ministar je u brodsko-posavskoj županijskoj vijećnici sudjelovao na svečanosti obilježavanja završetka razminiranja Brodsko-posavske županije, predavši potvrdu da više ne pripada minski sumnjivom području.