Zagreb: Požar u dvorištu tvornica papira, stotine bala zahvatila vatra

U dvorištu tvornice PAN u Radničkoj ulici 173 u Zagrebu - gore bale sijena.  Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 21.56, objavio je Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba. 

Požar je prigušen i gasi ga 16 vatrogasnih vozila sa 64 vatrogasca, a potporu Javnoj vatrogasnoj postrojbi daju Dobrovoljna vatrogasna društva.
Na terenu su i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji koordiniraju intervencijom. Na terenu je i DOKING s dva bagera za raskapanje i iz obližnjeg pogona INA dvije cisterne s vodom. Dodatni je problem što hidratni nisu u funkciji zbog prekida električne energije. 

Ured je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba "Dr. Andrija Štampar" zatražio analizu zraka, stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Od prvih kuća požar je udaljen 100 metara. Očekuje se da će gašenje požara, zbog veličine bala, trajati do jutra.U Zagrebu su preksinoć gorjela dva velika požara, jedan u napuštenom skladištu u Heinzelovoj 66, a drugi u reciklažnom centru CIOS grupe, na Jankomiru.