Nakon požara u tvornici Pan, vrijednosti ugljikovog monoksida iznad dopuštenih

Požar u tvornici Pan, koji je buknuo noćas, lokaliziran je i potpuno će biti ugašen do kraja dana, izvijestio je jutros zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama. 

Mjerenja kvalitete zraka nakon izbijanja požara pokazala su da su vrijednosti ugljikovog monoksida (CO) bile iznad graničnih dopuštenih vrijednosti, razine ugljikovog dioksida (CO2) nisu odstupale od propisanih graničnih vrijednosti, a u uzorcima zraka utvrđene su i manje količine spojeva iz skupine BTEX-a (etil benzen, m,p-ksilen i o-ksilen), spojeva iz skupine trimetil benzena i tragovi spojeva iz skupine ugljikovodika, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Trenutačno je na terenu 35 vatrogasaca s 12 vozila.  U ispomoć gasiteljima su u utorak stigle dodatne snage: Čistoća je poslala bager, Zagrebačke ceste tehničko vozilo, CIOS veliki grajfer i Dok-Ing dva vozila.

Na terenu su i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji koordiniraju operativnim snagama.

Za sve vatrogasce i ostale koji su sudjelovali u gašenju požara, ustanova Dobri dom osigurala je obroke.

Što je uzrok požara, znat će se nakon očevida. Ured je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba "Dr. Andrija Štampar" zatražio analizu zraka.
Zagreb: Požar u dvorištu tvornica papira, stotine bala zahvatila vatra